Σεμινάριο Προφορικής Ιστορίας

Ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Καρέα με στόχο τη συγκέντρωση στοιχείων για την ιστορία της περιοχής, δημιουργεί την Ομάδα Προφορικής Ιστορίας Καρέα (ΟΠΙΚΑ) και οργανώνει επιμορφωτικό σεμινάριο για τη μεθοδολογία και τις τεχνικές της συνέντευξης. Η συνέντευξη αποτελεί το εργαλείο της Προφορικής Ιστορίας για την καταγραφή της ατομικής και συλλογικής μνήμης. Απώτερος σκοπός της ΟΠΙΚΑ είναι οι συνεντεύξεις της να αποτελέσουν υλικό, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για πολιτιστικούς και εκπαιδευτικούς σκοπούς.

Το Σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό σχολείο του Καρέα, το οποίο βρίσκεται στη γωνία των οδών Ελλήνων Πατριωτών και Θυμάτων Πολέμου. Περιλαμβάνει έξι (6) τρίωρα μαθήματα, κάθε Τετάρτη 6:30 -9:30 μμ.
Ημερομηνίες: έναρξης 11 Νοεμβρίου και λήξης 16 Δεκεμβρίου.

Στο Σεμινάριο θα διδάξει η ιστορικός Τασούλα Βερβενιώτη για τις βασικές αρχές και τη μεθοδολογία της προφορικής ιστορίας και της συνέντευξης σύμφωνα με τις διεθνείς προδιαγραφές. Η κοινωνιολόγος Μαρία Θανοπούλου θα μιλήσει για την πολύπλοκη σχέση συνεντευκτή και αφηγητή, οι αρχιτέκτονες Ελένη Παπαμιλτιάδου και Πάνος Τούρλας για την εξέλιξη του οικισμού του Καρέα και ο σκηνοθέτης Αλέξανδρος Παπαχριστόπουλος για τις βασικές γνώσεις λήψης audio-video.

Το Σεμινάριο διοργανώνεται σε εθελοντική βάση και είναι δωρεάν.

Οι δηλώσεις συμμετοχής στέλνονται μέχρι την έναρξη του Σεμιναρίου, στην ηλεκτρονική διεύθυνση του συλλόγου info@ekpolitistikos-karea.gr ή τηλεφωνικώς στον αριθμό 6978324414 (καθημερινά 2 -10 μμ).

Ο Πρόεδρος                                                         Η Γενική Γραμματέας

Αριστοτέλης Σιούτης                                                        Μίνα Χιώτη

Επισυνάπτεται το πρόγραμμα και η δήλωση συμμετοχής.

Πρόγραμμα και Αίτηση Συμμετοχής Σεμιναρίου Καρέα

This entry was posted in Ομάδα Προφορικής Ιστορίας Καρέα. Bookmark the permalink.