Ανακοίνωση

Για τη μη συμμετοχή του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Καρέα στο Φεστιβάλ που πρότεινε και συντονίζει ο Δήμος Βύρωνα

Θα θέλαμε να ενημερώσουμε όλα τα μέλη μας και τους φίλους του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Καρέα για την απόφαση της μη συμμετοχής μας στο φετινό Φεστιβάλ Καρέα.

Ενημερωθήκαμε από την κ. Κλωνάρη στο τέλος Απριλίου, για τη διεξαγωγή του Φεστιβάλ Καρέα για τις 15, 16 και 17 Ιουνίου 2018 και για την πρώτη συνεδρίαση του Συντονιστικού στις 3/5/2018.  Θυμίζουμε ότι, κατά τα τέλη του 2015 ο Δήμος Βύρωνα κάλεσε τους Φορείς του Καρέα και πρότεινε την καθιέρωση αυτού του πολιτιστικού θεσμού με δράσεις που θα αποφασίζουν οι Φορείς του Καρέα και στήριξη τους  οικονομική και υλική από το Δήμο Βύρωνα.

Για το φετινό Φεστιβάλ, πραγματοποιήθηκαν μέχρι σήμερα 3 συναντήσεις του Συντονιστικού στις 3/5, στις 9/5 και στις 16/5/2018 με αρκετά μικρή συμμετοχή των Φορέων του Καρέα. Και στις 3 αυτές συναντήσεις εμείς: – διαφωνήσαμε κυρίως με τις ημερομηνίες πραγματοποίησης του εν μέσω Πανελλήνιων εξετάσεων των μαθητών, θυμίζοντας τις έντονες αντιδράσεις των γονιών ιδιαίτερα το 2016 και προτείναμε τη μετατόπιση του για λίγο αργότερα ή ακόμα και τη μετατόπιση του τον Οκτώβρη. Επισημάναμε επίσης: – την εγκατάλειψη των χώρων του Αστικού Κέντρου, όπου πραγματοποιούνται κυρίως οι εκδηλώσεις – την καθυστέρηση του Δήμου τουλάχιστον τα δύο προηγούμενα χρόνια στην έκδοση Αφισών και Προσκλήσεων, υλικού απαραίτητου για την ενημέρωση των κατοίκων και την αδυναμία μας να πληρώνουμε εμείς τα επιπλέον υλικά που απαιτούνται. Όλα αυτά συζητήθηκαν εκτενώς και στις 3 συναντήσεις του Συντονιστικού. Ο Δήμος ήταν αμετάκλητος κυρίως ως προς το χρόνο πραγματοποίησης του Φεστιβάλ και φάνηκε να επικρατεί επιπλέον μια προχειρότητα ως προς την οργάνωση του.

Παρά το γεγονός ότι, δεν είχαμε ούτε την πρωτοβουλία διεξαγωγής του Φεστιβάλ ούτε και την ευθύνη της οργάνωση του, πραγματοποιήσαμε αρκετές συζητήσεις στο Δ.Σ. του Συλλόγου για τη συμμετοχή μας ακόμα και με τις ελάχιστες δράσεις όμως διαπιστώσαμε ότι  ο χρόνος προετοιμασίας μας ήταν πολύ μικρός για ένα σωστό – έστω και υποφερτό – αποτέλεσμα. Με δεδομένες και τις ακατάλληλες ημερομηνίες διεξαγωγής του, αποφασίσαμε τελικά ομόφωνα στις 15/5 στο να  μη συμμετάσχει ο Σύλλογος στο φετινό Φεστιβάλ, παρόλο που πάντα μοχθούσαμε και μοχθούμε για την ουσιαστική και ποιοτική προσφορά μας στο πολιτιστικό – και όχι μόνο – γίγνεσθαι της περιοχής μας. Την απόφαση αυτή την ανακοινώσαμε στην τελευταία συνάντηση του Συντονιστικού στις 16/5/2018. Ευχηθήκαμε να πάνε όλα καλά στους Φορείς που θα συμμετέχουν, όπως επίσης για μια καλύτερη οργάνωση και προετοιμασία από τη μεριά όλων μας για την επόμενη χρονιά και για την ουσιαστική στήριξή του από το Δήμο Βύρωνα.

                                                                       Το Δ.Σ. του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Καρέα 

5/6/2018

Για περισσότερα πατήστε εδώ: Ανακοινωση του Εκπ. Συλ. για το Φεστιβάλ Καρέα 2018. Αναλυτική

This entry was posted in Νέα. Bookmark the permalink.