Ζωντανεύοντας τη μνήμη: O προσφυγικός πληθυσμός του Καρέα

Την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015 πραγματοποιήθηκε στο Αστικό Κέντρο Καρέα η πρώτη εκδήλωση του συλλόγου μας για την ιστορία του Καρέα, η οποία ήταν αφιερωμένη στον προσφυγικό πληθυσμό της περιοχής. Συμμετείχαν ο Σύλλογος Ποντίων Καρέα – Βύρωνα και η Αρμενική Εθνική Επιτροπή Καρέα.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Τιγκράν Σαρκισιάν, ο οποίος παίζοντας ντουντούκ και τραγουδώντας παραδοσιακά αρμένικα τραγούδια μας ταξίδεψε στη μακρινή Αρμενία.

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Άρης Σιούτης αναφέρθηκε στις προσπάθειες που έγιναν σε συνεργασία με το Δήμο Βύρωνα και τους προσκόπους για τον ευπρεπισμό της αίθουσας του Αστικού Κέντρου καθώς και στο σχέδιό μας για το ζωντάνεμα αυτού του κτηρίου που αποτελεί σύμβολο για την ιστορία του Καρέα. Τόνισε επίσης το σημαντικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Ομάδα Προφορικής Ιστορίας Καρέα (ΟΠΙΚΑΡ).

Έπειτα, το λόγο έλαβε ο ιστορικός κ. Βλάσσης Αγτζίδης, ο οποίος ανέλυσε με απλό και κατανοητό τρόπο τη σύνθεση και την προέλευση του προσφυγικού πληθυσμού του Καρέα.

Τέλος, το χορευτικό του Συλλόγου Ποντίων Καρέα – Βύρωνα τραγούδησε ποντιακά κάλαντα και χόρεψε ποντιακούς χορούς με τη συνοδεία της λύρας και του νταουλιού αναδεικνύοντας τη λεβεντιά της ποντιακής ψυχής.

Η ανταπόκριση του κόσμου, ο οποίος ξεπέρασε τα εκατό άτομα, ήταν θερμή και μας δίνει το κουράγιο να συνεχίσουμε πιο δυναμικά!

Φωτογραφίες από την εκδήλωση

IMG_9999IMG_9986IMG_0003 IMG_9990DSC00008IMG_0020 IMG_0036 IMG_0050

 

This entry was posted in Ομάδα Προφορικής Ιστορίας Καρέα. Bookmark the permalink.