Ανακοίνωση

Ευχόμαστε σε όλα τα μέλη του συλλόγου και όλους τους κατοίκους της περιοχή μας καλό φθινόπωρο.

Ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Καρέα θα συνεχίσει τις δραστηριότητές του, την ενημέρωση και δραστηριοποίηση των κατοίκων για την επίλυση των προβλημάτων μας και την προσπάθεια ανάπτυξης πολιτιστικών δράσεων για καλύτερη ποιότητα ζωής στην περιοχή μας.

Ύστερα και από τις πρόσφατες εξελίξεις  της κατάργησης από το ΣτΕ του Διατάγματος του Υμηττού (2011), απαιτούμε και εμείς την απόλυτη προστασία του ορεινού όγκου του Υμηττού και των δασικών εκτάσεων της περιοχής μας και   ζητάμε να εκδοθεί άμεσα Απόφαση Αναστολής  οποιασδήποτε δραστηριότητας (έκδοσης ή εκτέλεσης εργασιών) στις Ζώνες Α΄ και Β΄ Υμηττού από το Υπουργείο.

Από το Δήμο Βύρωνα διεκδικούμε την υλοποίηση των προτάσεών μας που έχουν κατατεθεί από τις 16/9/2016 με θέμα «Καταγραφή προβλημάτων και Προτάσεις του Εκπολιτιστικού Συλλόγου για την περιοχή του Καρέα» και κυρίως την προώθηση της πρότασής μας για το κλείσιμο του Ο.Τ.524 στο ήδη δομημένο τμήμα επί της Π. Μελά.

Επιδιώκουμε τη συνεργασία   με τους τοπικούς φορείς της περιοχής μας και   τα σχολεία, τόσο για τη διεκδίκηση των αιτημάτων μας όσο και για κοινές πολιτιστικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες.

Διοργανώνουμε ένα κύκλο ομιλιών με θέμα: «Αυτός ο κόσμος ο μικρός, ο μέγας» από διακεκριμένους ερευνητές του χώρου των θετικών επιστημών. Η πρώτη ομιλία θα πραγματοποιηθεί από τον καθηγητή κ. Πάρι Σφήκα του Τομέα Πυρηνικής Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, στις 22 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 7.00 μμ. στο Αστικό Κέντρο, με τίτλο: «Μαθαίνοντας για τον κόσμο μας μέσα από το μικροσκόπιο του CERN».

Συνεχίζονται και φέτος τα μαθήματα Παραδοσιακών Χορών που θα πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη  και ώρα 19.00 – 20.30 στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων της Πλατείας Νικολαϊδη.

Σας καλούμε να συμμετέχετε ενεργά στις δραστηριότητες του Συλλόγου.

This entry was posted in Νέα. Bookmark the permalink.