Ενημερωτική ανακοίνωση για τη συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου με τη Δημοτική Αρχή στις 13/5/2015

Το Δ.Σ. του Συλλόγου συναντήθηκε με τους αντιδημάρχους Μ. Καραγιάννη, Ε. Βασιλοπούλου και Χ. Σπυρόπουλο, υπόψη των οποίων ετέθησαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του Καρέα και ζητήθηκε να παρθούν αμέσως μέτρα επίλυσής τους. Συγκεκριμένα συζητήθηκαν τα παρακάτω θέματα:

Προστασία του δάσους

 • Καθαρισμός, το ταχύτερο δυνατόν, από τα ξερά χόρτα των χώρων περιμετρικά του δάσους καθώς και των  νησίδων της Κατεχάκη και της λεωφόρου Καρέα.
 • Τοποθέτηση κάδων απορριμμάτων στο χωματόδρομο του δάσους στο πλάτωμα της πυροσβεστικής.
 • Αξιοποίηση του χώρου Κουταλά –Σακέτα (ανενεργά λατομεία).
 • Στενότερη και αποτελεσματικότερη συνεργασία με το ΣΠΑΥ.
 • Ενεργοποίηση του Δασαρχείου Υμηττού.
 • Δημιουργία ασφαλούς πεζοδρομίου το οποίο να οδηγεί από την πεζογέφυρα στα σχολεία και στο κέντρο της πόλης. Να εξετασθεί η δυνατότητα να μεταφερθεί η περίφραξη.

Συγκοινωνία

Πύκνωση των δρομολογίων της δημοτικής και αστικής συγκοινωνίας 203 και 212. Να εξετασθεί η δυνατότητα επέκτασης της δημοτικής συγκοινωνίας με περιορισμένα δρομολόγια –δύο ημερησίως – προς Πανεπιστημιούπολη και Πολυτεχνειούπολη.

ΚΕ.Φ.Ο.

 • Συντήρηση του ΚΕ.Φ.Ο. και τόνωση των δράσεων μέσα σ’ αυτό. Δεν ενδείκνυται η μεταφορά της βιβλιοθήκης του Δήμου στο ΚΕ.Φ.Ο.
 • Επαναλειτουργία του ΚΕΠ Καρέα, φιλοξενούμενο στο χώρο του ΚΕ.Φ.Ο. για 2 – 3 ημέρες εβδομαδιαίως.
 • Επίλυση του ζητήματος της θέρμανσης του ΚΕ.Φ.Ο. κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων.

Επείγοντα θέματα κυρίως τεχνικών παρεμβάσεων

 • Συντήρηση – φωτισμός δρόμων και πεζοδρομίων.
 • Συντήρηση πλατείας Νικολαΐδη. Καθαριότητα και επαρκής φωτισμός. Προσθήκη κουπαστής στις σκάλες που υπάρχουν στο σημείο «Ψίθυροι του δάσους». Στο ίδιο σημείο επί της Αντωνιάδη να τοποθετηθούν μπάρες για να μην εισέρχονται μηχανές.
 • Εξασφάλιση αποκομιδής σκουπιδιών από περιοχές οι οποίες απαιτούν μικρά απορριμματοφόρα π.χ.  Στρατηγού Σταματοπούλου, Παύλου Μελά.
 • Συχνότερη αποκομιδή αντικειμένων από τα πεζοδρόμια με το φορτηγό του Δήμου.

Αντιπλημμυρική προστασία του Καρέα

Παρακολούθηση των έργων που θα γίνουν σε συνεργασία με το Δήμο Ηλιούπολης.

Έργα στο χώρο των προσφυγικών πολυκατοικιών (αποχετεύσεις, διαμορφώσεις κτλ)

 

Οι εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής τοποθετούμενοι επί των ζητημάτων που ετέθησαν δήλωσαν ότι:

Η προστασία του δάσους είναι μέλημα της Δημοτικής Αρχής. Θα γίνουν ενέργειες προς το ΣΠΑΥ ώστε με την πρώτη εργολαβία να προχωρήσει ο καθαρισμός των θάμνων και των ξερών χόρτων.

Για την ενεργοποίηση του δασαρχείου Υμηττού έχουν γίνει ενέργειες χωρίς όμως να υπάρχει θετική ανταπόκριση.

Για το χώρο του Κουταλά – Σακέτα ο Δήμος σκέφτεται να προχωρήσει στις περιβαλλοντικές μελέτες που απαιτούνται ώστε να του παραχωρηθούν οι χρήσεις γης για να δημιουργήσει δασικό άλσος.

Για τη δημιουργία πεζοδρομίου κατά μήκος της Κατεχάκη με μεταφορά του συρματοπλέγματος, θα προχωρήσει ο Αντιδήμαρχος των τεχνικών υπηρεσιών στις απαραίτητες ενάργειες ώστε να υλοποιηθεί το έργο. Το συντομότερο δυνατόν θα κλαδευτούν οι θάμνοι.

Για την πύκνωση των δρομολογίων της δημοτικής συγκοινωνίας δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή δυνατότητα, διότι είναι χαλασμένα τα περισσότερα λεωφορεία και λόγω παλαιοτέρων οφειλών προς το συνεργείο είναι δύσκολο να επισκευαστούν σύντομα με δεδομένη την  άσχημη οικονομική κατάσταση του Δήμου.

Για την αστική συγκοινωνία θα ασκηθεί από κοινού πίεση του Δήμου, του συλλόγου και των κατοίκων του Καρέα.

Το ΚΕ.Φ.Ο. μπορεί να παραχωρείται για διάφορες δράσεις. Θα εξετασθεί το θέμα της συντήρησής του καθώς και της θέρμανσής του τους χειμερινούς μήνες κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων.

Η λειτουργία του ΚΕΠ θα επιδιωχθεί το επόμενο διάστημα. Προτάθηκε να  επανέλθουμε το φθινόπωρο υπενθυμίζοντας το θέμα.

Για τα έργα τόσο στα προσφυγικά όσο και για την αντιπλημμυρική προστασία γίνονται προσπάθειες παρακολούθησης και προώθησής τους. Για τα προσφυγικά επιδιώκεται η επανένταξη των έργων σε συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα.

Για τις τρέχουσες ανάγκες τεχνικών και άλλων παρεμβάσεων (δρόμοι, πεζοδρόμια, φωτισμός, καθαριότητα, απορριμματοφόρα) θα γίνουν προσπάθειες να αντιμετωπιστούν σύντομα.

 Ο πρόεδρος                                                                                               Η γραμματέας

Άρης Σιούτης                                                                                                Μίνα Χιώτη

Δημοσιεύθηκε στην Νέα, Χωρίς κατηγορία. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.